Kokain og Vodka Redbull har samme effekt

En vis mand har altid fortalt mig at jeg skal drikke Dansk Pilsner fordi jeg ved hvad det er.

En ny undersøgelse af forskere fra Purdue Universitet hævder at når man blander energidrik og vodka har det “den samme effekt på hjernen som kokain.”

To grupper af mus fik henholdsvis kokain og koffein blandet med alkohol. Efter doserne fandt man ud af at ikke nok med at musene opførte sig på samme måde, de blev også permanent hjerneskadet.

Dr. Richard Van Rijn, en af forfatterne fra undersøgelsen, fortalte the Sun: “Det ser ud til at de to stoffer sammen (energidrikke og alkohol) får neurokemien i musenes hjerner til at ændre deres adfær.”

For at illustrere virkningerne yderligere, blev det konstateret, at mus der fik alkohol og koffein viste “en lille tolerance over for kokain i deres voksne år.

Én ting undersøgelsen ikke kiggede på som selvfølgelig er udbredt på diskoteker og til fester er hvis man blander både vodka Redbull med kokain – sådan en stimulerende overbelastning sammen med depressiv kan ikke være sundt over længere perioder, og det er stadig populært på diskoteker.

Mere forskning skal naturligvis laves for at finde resultater om dette, men det er da skræmmende at tænke på at Vodka Redbull har samme virkning som kokain.

 

Hvad kan vi så lære af det? Hold jer til Dansk Pilsner og så skal det hele nok gå! 

Husk forresten at blive en del af teamet på Movember her! 

Related posts